Fokus - har du det??

Så er vi i gang med 2012 – et helt nyt år – du kan gøre med lige præcis, hvad du har lyst til. Rolf Høgh skrev i et bloginlæg på Amino i december – at det var tid til at beslutte, hvordan 2012 skal være for dig – for du får det, du vælger.

Manden har ret – og derfor har jeg besluttet at 2012 bliver et fantastisk år for mig – hvad med dig?

Nytårsfortsæt

Årsskiftet er et oplagt tidspunkt at gøre status. Vi afslutter et år for at tage hul på et helt nyt. Det er et godt tidspunkt at sætte nogle mål og ønsker op. Selvom jeg kan gøre det hele året, så glemmer jeg det normalt, når den ene uge tager den anden.

Da jeg stod i kø i Kvickly forleden, var der ET blad, der ikke havde “Sådan bliver du slank hurtigt” på deres forsiden eller som vedlagt specialhæfte. De ved godt hvilket nytårs fortsæt, der står højest hos rigtig mange danskere. Bladene er ikke de eneste, der er nytårsfortsæt alle vegne, derfor er det umuligt ikke selv at komme til at tænke over, hvor jeg selv er på vej hen. 

Fokus og struktur

Fokus og struktur er vigtige ord for Kort Sagt i 2012. Som kreativ sjæl er specielt det med fokus ultra vigtigt. Det gælder for rigtig mange iværksættere. Hvor er du på vej hen, og hvad vil du gøre for at komme der hen. To vigtige ting du hele tiden skal ha’ for øje, når du vælger, hvad du vil bruge din tid på. Går du imod dit mål eller væk fra det.

Men som sagt smutter det af og til i hverdagens travlhed – men det kan du gøre noget ved.

En mentor

Der er forskellige måder at få hjælp til fokus på. Jeg har netop fået mig en mentor, efter at jeg i flere år har fungeret som mentor for andre. Og hvor er det bare fantastisk med øjne udefra til at kigge på MIN virksomhed. Jeg har jo set at det virker, og nu prøver jeg det selv. Det forventer jeg mig rigtigt meget af. Faktisk er det som om, at bare det at ha’ taget beslutningen har gjort en forandring.

Sparringsgrupper

Lige da jeg startede som selvstændig lavede jeg sammen med to andre kvinder en sparringsgruppe. Vi var alle nystartede iværksættere men havde ellers ikke noget tilfælles og kendte heller ikke hinanden. Vi holdt et Skypemøde hver måned, hvor vi havde tyve minutter hver til at fortælle om, hvordan det stod til i vores virksomheder.

Det var et helt kanon setup vi havde, og det hjalp mig virkelig til at bevare fokus. På et tidspunkt gik gruppen i opløsning, jeg tror, vi havde givet hinanden det, vi hver især havde brug for dengang. Men jeg har ofte siden tænkt på at lave noget lignende, fordi det var så godt.

Vi udfyldte og sendte forud for hvert møde en statusrapport. Du kan sagtens brug den, selvom du ikke har en gruppe at dele den med. Det er vildt givende at kigge på, hvor du var med din virksomhed måneder tilbage, så kan du se den rivende udvikling, der sker, men som du ikke lægger mærke til i hverdagen.

Statusrapporten indeholdt følgende spørgsmål:

  • Hvordan er det gået med sidste måneds mål
  • Hvad har jeg lært
  • Hvad er jeg blevet bedre til
  • Hvordan er min forretning vokset
  • Månedens største succes
  • Hvordan kan jeg blive bedre
  • Næste måneds mål

Du får et rigtigt godt værktøj, til at holde fokus i din virksomhed og til at hjælpe dig der hen, hvor du gerne vil være. Der er mange andre metoder og lige nu prøver jeg mentoren af – og jeg glæder mig til det. Det næste kunne blive et advisory board eller en bestyrelse – det kunne også være vildt spændende.

Rigtig god fornøjelse med DIT år 2012
– jeg håber det bliver lige så godt som mit!

 

 

 

Skriv din kommentar her

* Skal udfyldes, e-mail offentliggøres ikke